Protejeaza-ti telefonul contra spionilor guvernamentali

Standard

Daca nu stiai cat de usor pot sparge hackerii telefoanele si sa fure informatiile de pe ele… ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte. Mai ales dupa scandalul monstruos al pozelor de pe icloud-urile sparte.

O interceptare de la inceputul acestei saptamani ne dezvaluie faptul ca National Security Agency (NSA) si GCHQ – agentia britanica echivalenta au spart si furat informatiile de pe milioane de cartele SIM produse de catre compania olandeza Gemalto. aplicatii smartphone securizare

Acest lucru a oferit oportunitatea ambelor agentii de a avea acces la telecomunicatiile din tot jurul lumii. Totodata, acest fapt ar trebui sa serveasca drept un semnal de avertizare ca este cazul sa ne protejam smartphone-urile.

Vestea buna este ca tehnologia de protejare a telefoanelor exista deja si ne ajuta sa protejam mesajele text. Textul encriptat si sistemele de telefonie sunt atat de usor de protejat incat suntem aproape obligati sa ne securizam pe noi insine…

Exista numeroase servicii, insa nemarketate. Un exemplu este aplicatia iMessage de la Apple sau Facetime. Conform mai multor specialisti, atat iMessage cat si Facetime sunt doua aplicatii extrem de securizate in ceea ce priveste transmiterea informatiilor. Facetime este foarte securizat pe partea de trimitere audio si video, iar iMessage pe partea de mesaje.

Alta aplicatie recomandata de specialisti este si WhatsApp, o alternativa foarte securizata pentru telefoanele pe Android.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s