Internet la discretie in Romania

Standard

Ne vedem asaltati de numarul mare de utilizatori pe siteul re-incarcare.ro si ne gandim cat de mult acopera din piata magazinele online de reincarcare credit prepay.

Internetul in Romania in general e un fenomen unic in lume ce a condus la o situatie aparent inexplicabila, comenteaza presa straina: Cum se poate ca Romania, o tara care a adoptat democratia abia dupa ’89, sa aiba o viteza de Internet mult mai mare decat cea inregistrata in Statele Unite, cea mai puternica economie la nivel global?

“In timp ce e usor de inteles de ce Japonia si Coreea de Sud se afla in frunte in topul vitezei de Internet, Romania este un caz aparte.Viteza de conectare la Internet in SUA ajunge pana la maximum 48,8 megabytes pe secunda, ceea ce o plaseaza pe locul 17 in clasament, arata un raport al firmei Akamai. In unele zone rurale de pe teritoriul american ajunge chiar si sub 7,3 megabytes pe secunda.

Insa in Romania viteza de conectare la Internet e de maximum 58,7 megabytes pe secunda, fiind cea mai rapida din UE si a sasea a nivel mondial.

Cum a ajuns Romania sa “zboare” pe Net

Exista cateva motive pentru care viteza de Internet din Romania rivalizaza cu cea din Japonia sau Coreea de Sud si lasa in urma celelalte natiuni europene, precum si SUA.

Pentru inceput, in tara noastra e mai putina lume conectata la Internet fata de Statele Unite. In Romania, rata de penetrare este de doar 50% din populatie, potrivit Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (UIT), in timp ce in SUA este de 80%.

Astfel, e mult mai usor sa furnizezi o viteza foarte mare de Internet cand e vorba de mult mai putini utilizatori, in conditiile in care populatia Romaniei este de 19 milioane de locuitori, cat cea a statului Oregon.

Tara noastra a avut un start mai lent in ceea ce priveste adoptarea Internetului, dar acest lucru a dus la un fenomen interesant, a spus Andrei Canda, managing partner la firma de cercetare iSense.Solutions.

“Am sarit peste tehnologiile incipiente, care erau mai lente, si am adoptat direct tehnologiile mai performante. Per total, faptul ca Internetul a inceput sa fie adoptat mai tarziu la noi s-a transformat intr-un avantaj”, a mentionat acesta pentru Ziare.com.

Iata de ce romanii sunt cu un pas inainte in ce priveste domeniul online. Iata de ce creste exponential numarul de utilizatori la noi si de ce evident si cumparatorii din magazine online sunt tot mai numerosi.

Va asteptam in magazinul nostru! http:www.re-incarcare.ro

cu drag,

echipa re-incarcare.ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s