Ce telefoane folosesc liderii din toata lumea

Standard

Smartphone-urile au devenit indispensabile in viata oricarui om, indiferent daca persoana in cauza este persoana publica sau nu.

Astazi iti vom arata ce telefoane si smartphone-uri folosesc lideri politici importanti din intreaga lume.

1. Statele Unite ale Americii – Barack Obama

Liderii Casei Albe folosesc Blackberry. Pentru cei din USA, securitatea datelor nu este un subiect de gluma si reprezinta mai mult decat o banala parola pe telefon. Se pare ca Blackberry s-a dovedit a fi compania lor preferata datorita posibilitatii de a cripta informatiile. Astfel, prin criptarea informatiilor acestea devin protejate in fata unui eventual atac de spionaj.smartphone Obama

Din pacate totusi, viitorul companiei canadiene Blackberry, nu este prea stralucit. Se pare ca Blackberry a raportat pierderi anuale in valoare de 6 miliarde de dolari. In timp ce marile companii de telefoane si-au imbunatatit capitolul de securitate, gigantii Apple si Samsung – cei mai mari producatori de smartphone-uri in momentul de fata, spera sa devina alegerea lui Obama – pentru cand acesta va dori sa isi schimbe smartphone-ul.

2. Germania – Angela Merkelsmartphone Angela Merkel

Cancelarul Angela Merkel se foloseste de doua telefoane, unul in scop personal iar celalalt pentru convorbiri oficiale. Nokia 6260 este telefonul pe care Merkel il foloseste in interes personal, iar pentru discutii oficiale aceasta foloseste un Blackberry Z10 cu un chip securizat de la Secusmart.

3. Rusia – Vladimir Putin

Desi s-ar putea sa sune a banc, Vladimir Putin nu are incredere in telefoane mobile si nici nu detine unul. Premierul Medvedev, pe de-alta parte, are o afinitate cunoscuta pentru produsele americane de la Apple. Medvedev chiar a primit un iPhone direct de la Steve Jobs, in Sillicon Valley.vladimir putin smartphone

In anul 2006, Vladimir Putin a spus ca a detinut mai multe telefoane mobile de-a lungul timpului, insa pe care nu le folosea, fiind convins ca acestea nu reprezinta o modalitate sigura de comunicare. In anul 2010, presedintele Rusiei a mai declarat ca nu mai are niciun telefon mobil, deoarece suna incontinuu.Unii analisti sunt de parere ca Putin are o aversiune fata de telefonia mobila din cauza perioadei in care acesta era spion in cadrul KGB.

4. Franta – Francois Hollande

Presedintele Frantei – Francois Hollande este strans legat de telefonul sau – iPhone 5 de care rareori se desparte. Surse apropiate din anturajul sau declara faptul ca acesta utilizeaza toata ziua telefonul pentru a tine legatura cu iubita sa, prin intermediul SMS-urilor. Totodata, acesta foloseste smartphone-ul de la Apple doar in interes personal.

francois hollande phone

Presedintele a primit un telefon ultrasecurizat Teorem, pentru convorbirile oficiale.

5. Coreea de Nord – Kim Jong-un

Controversatul lider de la Phenian, conform unor zvonuri, ar detine un telefonul marca HTC. Acesta a fost si fotografiat folosind un astfel de telefon.

Kim se regaseste pe lista celor putine milioane de detinatori de telefon mobil din Coreea de Nord. Desi Coreea de Nord are 25 de milioane de cetateni, nu multi au voie sa detina un telefon mobil. In Coreea de Nord doar oficialii statului si familiile acestora au voie sa utilizeze telefoanele mobile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s