Cand expira cartela Orange, Telekom sau Vodafone?

Standard

Cand vrei sa iti cumperi o cartela prepay si nu stii ce operator de telefonie mobila sa alegi, de obicei te uiti sa vezi ce optiuni iti ofera, in functie de suma cu care incarci. Insa, un factor important pe care ar trebui sa il iei in considerare este si perioada de gratie a cartelei prepay. Orange, Telekom si Vodafone au politici diferite in ceea ce priveste valabilitatea cartelelor prepay. Daca nu folosesti o perioada de timp cartela respectiva, risti sa fie dezactivata si sa pierzi numarul de telefon, daca nu stii care este perioada de gratie.

cartela telekom orange vodafone
La Orange perioada de gratie difera in functie de suma cu care reincarci cartela. Daca reincarci cartela prepay cu 4-6 euro, perioada de gratie este de 50 de zile. Daca reincarci cartela prepay cu minim 7 euro, perioada de gratie se mareste la 240 de zile.

Perioada de gratie urmeaza perioadei active si este suma dintre perioada de valabilitate deja existenta si perioada de valabilitate a cartelei de reincarcare, care poate fi intre 0 zile si maxim 365 de zile. In timpul perioadei de gratie poti primi apeluri si poti apela la numere de telefon gratuite. Daca pana la sfarsitul perioadei de gratie nu ai reincarcat contul PrePay, vei pierde definitiv creditul si numarul tau de telefon Orange, iar cartela SIM devine inutilizabila.

Ceea ce nu stiu utilizatorii Orange este ca, indiferent de suma de bani pe care o ai pe cartela sau de perioada de gratie, daca timp de 3 luni nu primesti/nu initiezi nici un apel taxabil, cartela prepay va fi dezactivata si iti vei pierde numarul de telefon.

La Telekom (Cosmote) perioada de gratie este ceva mai mare. Pentru o reincarcare intre 5-10 euro perioada de gratie este de 11 luni, pentru o reincarcare de intre 11-15 euro perioada de gratie este de 10 luni, pentru o reincarcare intre 16-20 de euro perioada de gratie este de 9 luni, iar pentru o reincarcare intre 25-100 de euro perioada de gratie este de 8 luni.

Daca perioada de gratie a expirat fara sa reincarci, numarul tau va fi deconectat din reteaua Telekom Romania Mobile.

In cazul Vodafone lucruri stau un pic diferit. La orice reincarcare a cartelei prepay perioada de gratie este de 300 de zile. Dupa expirarea perioadei de gratie, daca nu a fost reincarcata cartela, numarul de telefon se pierde, inclusiv creditul (daca exista).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s