Prepay sau Abonament

Standard

re-incarcare.ro - cartela sau abonament

Am analizat ofertele principalilor trei jucători de pe piața telecom și vă prezentăm oferta prepay în comparație cu cea postpaid pentru fiecare operator de pe piață într-o marjă de preț cuprinsă între 9 și 11 euro pe lună.

La Orange România găsim Cangur 9 care include 175 de minute naționale și  internaționale pe fix și mobil, nelimitate minute și sms-uri în rețea, 175 de SMS-uri naționale și 175 de MB la viteză 4G.

Dacă alegem opțiunea prepay de 10 euro pe lună, aceasta include 300 minute naționale și internaționale către fix sau mobil sau SMS internaționale, nelimitate minute în rețea, nelimitat SMS-uri naționale și 1.5 GB.

La Vodafone România clienții pot alege abonamentul Smart 9 ce include 150 de minute naționale și internaționale fix, nelimitat minute în rețea, nelimitate SMS-uri naționale și 175 de MB la viteză 4G.

Pentru 10 euro pe lună, Vodafone îți oferă la cartela prepay minute și SMS-uri nelimitate în rețea, 12 luni la serviciile Zonga, 400 de minute naționale și internaționale fix plus 2300 de unități pe care le poți folosi așa cum dorești. 1 unitate reprezintă 1 MB de trafic la internet, 1 SMS național sau 1 minut de apeluri naționale.

Telekom Romania îți oferă pentru 9.95 de euro pe lună abonamentul Nelimitat S ce include 200 de minute naționale și internaționale, 200 de MB la viteză 3G și nelimitat minute și SMS-uri în rețea.

La cartela prepay, tot pentru 9.95 de euro pe lună, aveți 1.000 de minute naționale, internaționale sau SMS-uri naționale, nelimitat minute și SMS-uri în rețeaua Telekom și 1 GB de trafic la internet la viteză 4G.

Din experianta mea cartela prepay, pare cea mai buna solutie, avand in vedere ca beneficiile in comparatie cu abonamentul sunt comparabile, sau chiar mai bune iar in plus de toate cele, ofera flexibilitatea de a face ce vrei tu, daca dezactivezi cartela timp de jumatate de an, nici o problema, va fi buna de folosit si dupa aceasta perioada, in schimb la abonament, vei fi legat luna de luna sa platesti acest serviciu fie ca il folosesti fie ca nu, in cel mai fericit caz ai putea rezilia contractul, dar nu e tocmai cel mai usor lucru de facut, mai ales daca inca esti in perioada contractuala.

Asadar, in opinia mea, cartela ofera aceleași beneficii ca si un abonament plus alte avantaje precum flexibilitate sporita sau costuri mai mici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s